Sider

onsdag 18. september 2013

Pavlova kake

  
 
Pavlova
 
4 eggehviter
250 gr sukker
2 ts maisenna mel
1 ts hvitvin`s eddik
0,25 ts salt
 
1 pk vaniljekrem
3 dl kremfløte
 
 Frukt eller bær etter eget ønske
 
Ha rom`s temperte egg, pisk dem sakte sammen med saltet til det danner et mykt skum. Skru opp hastigheten og pisk videre til toppene på eggehvitmassen er stive. Tilsett sukker litt om gangen, pisk til blandingen er myk og blank og sukkeret er løst opp. Ikke pisk for lenge.
Vend inn maisenna melet og eddik, rør forsiktig. Riss opp en sirkel ca 24 cm på en bakepapirkledd stekeplate og ha massen utover.
Stekes på 100 grader i ca 1 time til marengsen er sprø og gylden. La den stå i ovnen til avkjøling gjerne over natten.
 
Pisk kremfløten og bland med vaniljekremen og ha den på marengsbunnen og pynt med bær/frukt.
 
 
 
 
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar